Wednesday, 25 June 2014

Oracle DBA Question $ Answers(Part 3)

1. Which dynamic view can be queried when a database is started up in no mount state?

A. V$LOGFILE
B. V$INSTANCE
C. V$CONTROLFILE
D. V$DATAFILE_HEADER

correct answer: b

2. Which two tasks occur as a database transitions from the mount stage to the open stage?

A. The online data files & Redo log files are opened.
B. Memory for the SGA is allocated.
C. The Oracle password file is opened.
D. Stored procedures are pinned in the library cache

Correct answer: a

3. In which situation is it appropriate to enable the restricted session mode?

A. Creating a table
B. Dropping an index
C. Taking a rollback segment offline
D. Exporting a consistent image of a large number of tables.

Correct answer: d

4. Which is the component of an Oracle instance?

A. The SGA
B. The redo logs
C. The control cache
D. The password file

correct answer: a

5. Which process is involved when a user starts a new session on the database server?

A. The Oracle login process
B. The Oracle server process
C. The system monitor (SMON) process
D. The process monitor (PMON) process

correct answer: b

6. In the event of an Instance failure, which files store command data NOT written to the datafiles?

A. Control files
B. Online redo logs
C. Network segment
D. Archived redo logs

correct answer: b


7. When are the base tables of the data dictionary created?

A. When the instance is created
B. When the database is created
C. When the catalog.sql script is executed
D. When the catproc.sql script is executed

correct answer: b


8. Sequence of events takes place while starting a Database is

A. Database opened, File mounted, Instance started
B. Instance started, Database mounted & Database opened
C. Database opened, Instance started & file mounted
D. Files mounted, Instance started & Database opened

correct answer: b

9. The alert log will never contain information about which database activity?

A.Place tablespace in end backup mode
B.Altering the database to take a data file offline
C.Performing operating system restore of the database files
D.Changing the database mode from NOARCHIVELOG to ARCHIVELOG

correct answer: c

10. Where can you find the non-default parameters when an instance is started?

a. Alert log
b. Online redo log
c. Archived redo log
d. System user's trace

correct answer: a

0 comments:

Post a Comment